Om Hett Glass

Hett Glass flammer

Ellen Larsson er daglig leder siden 2015, og har jobbet hos oss siden 2012. Hun er opprinnelig fra Østersund i Sverige, og har blåst glass siden 2007. Hun er opptatt av kvalitet, og tar godt håndverk. I dag er hun også styreleder ved Oppland Kunstsenter, og nestleder Norske Kunsthåndverkere Innlandet (NKI).  Hennes signaturprodukter inkludererer glass kombinert med kobbertråd eller treverk.

Ellen Larsson Hett Glass

Marius Kalløkken Isbrekken er lærling, og har vært hos oss siden 2020. Han er opprinnelig ifra Lillehammer, og har kommet inn i glassblåserfaget med stor entusiasme.

Marius og Ellen glassblåsere

Hett Glass ble startet av Kari og Yngve Havstad 2009. De er ikke opprinnelig fra Lillehammer, men fant plassen på Fabrikken og etablerte seg der på grunn av det kreative miljøet. Gjennom årene har Hett Glass hatt fire lærlinger, og flere internasjonale gjesteartister fra USA, Frankrike, og Sverige.  

Kari og Yngve Hett Glass

Kari Mølstad har i 2020 gått ut av selve driften for å satse fullt på eget kunstneriske arbeid med Statens Kunstnerstipend for etablerte kunstnere. Arbeidet hennes finnes blant annet hos Norway Designs, og Galleri Format. Hun er spesielt kjent for kaldsliping av glasset. Hun er fortsatt innom Hett Glass i blant, for å hjelpe til når det trengs ekstra hender. Se mer av hennes eget arbeid på hennes egen nettside.

Kari Mølstad utstilling på Oppland Kunstsenter

Foto: Utstilling på Oppland Kunstsenter, Øystein Torvaldsen

Kom gjerne innom og se oss i arbeid!